Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 26 okt 2016 / 20:24 uur

Nederlandse aangeklaagd na fataal ongeluk

De ouders van de 21-jarige Jade Belt, die in Australië wordt aangeklaagd voor een auto-ongeluk met twee dodelijke slachtoffers, zijn een crowdfundingsactie voor hun dochter gestart. Met de opbrengsten wil men advocaten en inwoning betalen.

De Nieuwerkerkse Jade Belt reisde nadat ze haar diploma had behaald naar Australië. Ze reisde door het land en werkte als au-pair voordat ze met drie andere reizigers besloot een terreinwagen te kopen om mee door het land te rijden. Toen de Nederlandse, ergens in Noord-West Australië, achter het stuur zat, ging het mis.

Dodelijk

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Belt kan zich volgens het AD niets meer van de vreselijke crash herinneren Een 20-jarige Nederlandse vrouw en een 24-jarige Duitse man overleefden het ongeluk niet. Een vriendin ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Jade ligt ook nog in het ziekenhuis, maar heeft het vooral emotioneel zwaar.

Doordat zij achter het stuur zat wordt ze aangeklaagd voor roekeloos rijden. In Australië wordt de bestuurder bij een dodelijk ongeluk automatisch aangeklaagd. De maximale celstraf die Jade opgelegd kan krijgen is 20 jaar.

Kosten

Om de kosten van de rechtszaak te kunnen bekostigen zijn familie en vrienden van de Nederlandse nu een crowdfundingsactie begonnen. De kosten worden geschat op ongeveer 150.000 euro. „Dat is voor de advocaten, maar ook voor onderdak. Jade mag een jaar lang het land niet uit’’, aldus een vriend van de familie.

De politie doet momenteel onderzoek naar het ongeluk. Men vraagt getuigen zich te melden. Tot nu toe is er maar weinig duidelijk over de toedracht.

Reageer op artikel:
Nederlandse aangeklaagd na fataal ongeluk
Sluiten