Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 9 okt 2016 / 20:51 uur

Nederland sluit Oktoberfeesten in de armen

Bier, schnitzels, Duitse volksmuziek, dirndl’s en lederhösen. Bij elkaar het recept voor een geslaagd Oktoberfest. Niet alleen Duitsland maar ook Nederland omarmt het bekende feest. Dit jaar zijn er ongeveer honderd feesten gegeven in ons land. Dat is bijna het dubbele van vorig jaar.

Oktoberfeesten

In Duitsland en het zuiden van Nederland waren de feesten al bekend, maar nu worden in allerlei grote plaatsen in Nederland heuse Oktoberfeesten georganiseerd. Precies zoals in Duitsland in grote tenten met lange biertafels, echte pullen bier, Duitse muziek en traditionele klederdracht zoals dirndl’s en lederhösen.

We zijn allemaal gelijk

In Westmaas in Zuid-Holland was het Oktoberfest zeer geslaagd. NOS sprak met Adrie Plomp, de organisator van het Hoekse Bierfeest. Het had dit jaar ruim tweeduizend bezoekers. Vorig jaar waren dit er nog achthonderd. De kaarten waren in december al uitverkocht. Hij heeft een verklaring voor de stijgende populariteit: ,,99,9 procent van de mensen vanavond is verkleed en we lopen allemaal in zo’n gek pakje. We zijn allemaal gelijk en daarom is het zo leuk.” Maar er is volgens hem ook een kanttekening: ,,Negen van de tien feesten zijn eendagsvliegen. Je moet het wel professioneel aanpakken en je hal goed inrichten”.

Jezelf zijn

Bezoekers van zijn feest zijn ontzettend enthousiast. Zo zegt een vrouw dat je alleen maar met mensen hoeft te zijn die je leuk vindt, ook al houd je niet van de muziek. En een man is vooral blij dat je helemaal jezelf kunt zijn. In november worden er ook nog Oktoberfeesten gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland sluit Oktoberfeesten in de armen
Sluiten