Puck Roest
Puck Roest Nieuws 16 okt 2016 / 06:20 uur

Nabestaanden Dasha eisen dossier justitie op

De 16-jarige Dasha Graafsma uit Hilversum verdween vorig jaar november na een avondje stappen. Haar vader plaatste vervolgens een emotionele oproep op Facebook. De nabestaanden van de tiener eisen nu dat het Openbaar Ministerie het dossier in de zaak aan hen overhandigt. Advocaat Sébas Diekstra heeft een officieel verzoek ingediend.

In het dossier staan onder meer verklaringen van mensen die een rol hebben gespeeld in de laatste uren van Graafsma. Mogelijk kunnen deze meer duidelijkheid geven over de toedracht.

Het tienermeisje kwam eind vorig jaar om het leven bij een aanrijding met een trein, nadat ze een aantal uur vermist was na een avondje stappen en onenigheid met vriendinnen.

Onderzoeksteam

Na onderzoek meldde de politie dat Graafsma waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd, maar haar familie gelooft dat niet. „Wie haar ook kent stelt: dit kan niet waar zijn, alsof Dascha zelf het leven niet meer wilde”, schreef de vader van Dasha in het bericht op Facebook. Haar ouders stelden daarom een particulier onderzoeksteam samen, met daarin onder meer patholoog Frank van de Goot, Diekstra en particulier onderzoeker Joey Roelofs.

„Eerder stelden we al vast dat de politie de camerabeelden waar Dascha voor het laatst in leven was te zien, onjuist heeft geïnterpreteerd. We willen alle feiten boven tafel krijgen. Hiervoor is het zonder enige beperking beschikken over het onderzoeksdossier essentieel”, aldus onderzoek Roelofs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nabestaanden Dasha eisen dossier justitie op
Sluiten