Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 28 okt 2016 / 20:10 uur

Naakte studenten bestormen studentes in Utrecht

Studenten van de Utrechtse Studenten Rugby Society hebben vrijdag voor opschudding gezorgd in het gebouw van de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereniging (UVSV). De heren bestormden in enkel een stropdas het gebouw van hun vrouwelijke medestudenten.

De naakte heren zijn volgens het AD door de politie uit het pand verwijderd. De dames waren volgens de wijkagent erg geschrokken. „We hebben alle studenten naar buiten gezet. De dames waren erg geschrokken. Jammer dat ook een deel van de inboedel is gesloopt’’, aldus de agent.

Onschuldig

De heren hadden een feestje in het pand tegenover dat van de UVSV. „Dit was een jaarlijks feest, en daar hoort ook bij dat de jonge honden, zo noemen wij de eerstejaars, naakt een rondje rennen over het Janskerkhof. Dit jaar zijn ze bij de dames van het UVSV naar binnen gegaan’’, zegt voorzitter Dennis Glazemaker „Ik heb contact gehad met de jongens die binnen zijn geweest en die zeggen daar een liedje gezongen te hebben, begeleid door de piano. Er zouden ook wat flessen wijn zijn leeggedronken. Die zullen we natuurlijk vergoeden.’’ Volgens de politie was het dus helemaal niet zo gezellig.

Toch zal de vereniging het incident gaan onderzoeken. „De jongens die erbij waren hebben nadrukkelijk gezegd dat ze niets vernield hebben. Als dat wel zo blijkt te zijn zullen we daar natuurlijk over in gesprek gaan met de dames. Ook zullen we intern onderzoeken wat er gebeurd is en zullen er eventueel sancties volgen.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Naakte studenten bestormen studentes in Utrecht
Sluiten