Steven Musch
Steven Musch Nieuws 12 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Motorclub No Surrender bedreigde Panorama’

De leiding van motorclub No Surrender heeft twee jaar geleden de hoofdredacteur en een verslaggeefster van het weekblad Panorama bedreigd. Hoofdredacteur Frans Lomans werd gedwongen om een contract te tekenen, waarin stond dat het blad zou afzien van publicatie van enkele artikelen over de motorclub. Dat blijkt uit documenten in handen van NRC.

In het contract staat dat verslaggeefster Mylène de la Haye niet meer mag publiceren over No Surrender. Ook zou De la haye ernstig bedreigd zijn vanwege haar rubriek waarin zij meekijkt bij de vrouwenafdeling van No Surrender en daar elke week over zou schrijven. Deze serie stopte al na twee afleveringen.

Geen aangifte

Hoewel de politie contact heeft gehad met Lomans wil de hoofdredacteur geen aangifte doen. De bedreigingen waren afkomstig van de oprichter en oud-leider van de motorclub Klaas Otto, die sinds juli vastzit op verdenking van witwassen, mishandeling en afpersing. Ook zou hij vrouwen ernstig hebben mishandeld.

Toen verslaggeefster De la Haye over de criminele aspecten van de club wilde schrijven, verbood Otto dat en zou hij haar bedreigd hebben. Vervolgens zou hij twee ‘zware jongens’ naar het kantoor van Panorama gestuurd hebben om hoofdredacteur Lomans het contract te laten ondertekenen, waarin staat dat Panorama 5000 euro boete moet betalen als er toch wordt gepubliceerd.

Otto moet donderdag voor de rechter verschijnen voor de eerder genoemde strafbare feiten, waaronder witwassen, mishandeling en afpersing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Motorclub No Surrender bedreigde Panorama’
Sluiten