Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 4 okt 2016 / 09:49 uur

Moeder deelt brief aan verongelukte zoon (12)

Het verliezen van een kind is voor een ouder het ergste dat er kan gebeuren. Voor de moeder van een 12-jarige jongen uit Nijkerk werd het vorige week werkelijkheid. Hij kwam om het leven nadat hij op de fiets werd aangereden door een betonwagen in Putten. Op een blog heeft de moeder nu een emotionele brief geschreven aan de overleden Mees.

In de brief toont de vrouw zich dankbaar voor alle medeleven die ze heeft mogen ontvangen: „Voor ons heb je er altijd al toe gedaan, maar het is of je er in de wereld om ons heen ook toe doet. Wauw.”

Nalatenschap van Mees

Maandag publiceerde de vrouw op de weblog het artikel ‘De nalatenschap van Mees’ waarin ze omschrijft wat haar en haar gezin is overkomen. „Over 1 ding is iedereen het unaniem eens: Dit verlies van onze zoon nemen we ons leven lang mee, we zullen iedere dag aan je denken en het leven zal nooit meer zijn zo het was. Dat geeft een dubbel gevoel: ‘Gelukkig, ik zal je nooit vergeten’ maar ook: ‘Zullen wij ooit over het verlies van jou heenkomen?!?’”, schrijft ze.

In de blog omschrijft de moeder dat de nalatenschap van Mees groter is dan zijn kleding, boeken, voetbal en ps4: „Jouw nalatenschap is bijzonder. In je leven was je een fijn mannetje met al je plussen en minnen en was ik zo apetrots op wat je al bereikt had. Op hoe je omging met je angsten en de keuzes die je maakte. In je sterven is er iets gegroeid dat groter is. Namelijk vriendschap, betrokkenheid en loyaliteit."

De moeder probeert in het artikel langzaam vooruit te kijken naar een toekomst zonder Mees. In haar laatste alinea sluit ze af: „Ik ben je kwijt, hartstikke kwijt. Ik had nog zoveel foto’s van je willen hebben op insta. Nog zoveel was voor je willen wassen. Ik had willen weten wat je zou worden. Ik had… Ik heb niks meer te willen. Ik ben je kwijt. Gelukkig is daar dat doorkijkje naar later; Hij belooft dat jij het nu goed hebt. Daar houd ik mij aan vast. Geen angst en geen frustraties meer. Geen ziek zijn en geen lijden; Maar ook geen knipoog meer naar mij.”

Reacties

Onder de blog uiten veel mensen hun medeleven en geven ze aan geraakt te zijn door het stuk: „Wat mooi en zo krachtig beschreven", reageert er een. Een ander stelt de blog „met tranen in de ogen en een brok in de keel" te hebben gelezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder deelt brief aan verongelukte zoon (12)
Sluiten