Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 okt 2016 / 23:21 uur

‘Mishandeling tijdens Vindicat-ontgroening opzet’

‛Dat de eerstejaars van Vindicat tijdens zijn ontgroening in het ziekenhuis is beland, is – zo lijkt het – geen ongelukje geweest. Volgens RTV Noord melden bronnen rondom de vereniging dat er een persoonlijke vete liep tussen het slachtoffer en de dader.

De dader was een commissielid van Vindicat en maakte deel uit van de officiële introductie van het Corps. Tijdens de ontgroening zou hij zijn kans schoon hebben gezien en op het hoofd van de jongen zijn gaan staan.

Inmiddels heeft het commissielid zijn lidmaatschap bij Vindicat opgezegd. Het slachtoffer heeft hierom besloten geen aangifte tegen hem te doen. De collega’s van het commissielid zijn inmiddels geschorst, omdat ze weigerden in te grijpen. Bovendien zouden ze dronken zijn geweest, hetgeen volgens de interne afspraken niet was toegestaan. Ze dragen tijdens de ontgroening immers de verantwoordelijkheid over het welzijn van de nieuwe eerstejaars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Mishandeling tijdens Vindicat-ontgroening opzet’
Sluiten