Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 okt 2016 / 10:08 uur

Kamerlid laakt de school van weggepeste Mees

Amma Asante, Tweede Kamerlid van de PvdA met een Ghanese achtergrond, is enorm geschrokken van het nieuws dat afgelopen week naar buiten kwam over de weggepest Mees. De 13-jarige Amsterdammer zat in Noord als enige blanke leerling op het Waterlant College, totdat hij na twee maanden lang gepest te worden, instortte en vertrok.

‘Voelde me aangesproken’

„Als moeder van twee prachtige bruine meisjes voelde ik me direct aangesproken”, vertelt Asante, die donderdag een brief kreeg van de ouders van Mees, aan RTL Nieuws. „Stel je voor dat dit mijn meisjes zou overkomen, dat is vreselijk. En als politica dacht ik: wat kan ik eraan doen?”

In haar relaas pakt Asante vooral de school aan en niet de pesters. „De vader vertelde dat er op de school begrip was voor de keuze om Mees van school te halen. Dat klinkt wel aardig, maar dat is natuurlijk helemaal niet de juiste instelling van een school. Scholen moeten meteen ingrijpen in zo’n geval. De school is niet pro-actief geweest.”

„Een school heeft twee belangrijke taken: onze kinderen opleiden en het mede-opvoeden van kinderen. Een school is niet alleen een leerfabriek. Als er kinderen gediscrimineerd worden, dan moet een school ingrijpen”, aldus de politica.

‘Kut-Hollander’

Mees werd tijdens de eerste twee maanden aan de lopende band gepest, uitgemaakt voor ‘kut-Hollander’ en buiten gesloten doordat zijn klasgenoten onderling Marokkaans en Turks praatten. Het Waterlant College wil vooralsnog niet reageren. Wel is het opmerkelijk dat de school op haar site trots een pestprotocol presenteert met als eerste regel: Ik respecteer de ander en discrimineer niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kamerlid laakt de school van weggepeste Mees
Sluiten