Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 27 okt 2016

Jury: verdachten schuldig aan moord op Ingrid Visser

De Spaanse rechtbankjury heeft twee van de drie verdachten schuldig bevonden aan de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar man Lodewijk Severein. Het stel werd in 2013 in de Spaanse stad Murcia vermoord. De lichamen werden begraven in een boomgaard.

De jury stelt dat Juan C. de moord heeft bedacht. Hij heeft twee Roemenen ingehuurd om Visser en Severein te vermoorden, en uiteindelijk heeft hij zelf daar ook aan meegeholpen.

Ruzie om geld

Visser speeldetussen 2009 en 2011 bij een volleybalclub in Murcia, en C. was de financieel manager van die club. De Nederlandse had tienduizenden euro’s salaris tegoed van de club, en was met haar man afgereisd om over die schuld te praten. Het stel was in zaken gestapt met C. om op die manier het geld terug te verdienen, maar ze waren niet tevreden met de opbrengst en wilden hun investering terug.

Op de afspraak zijn Visser en Severein met een hard, stom voorwerp doodgeslagen. Ze zijn waarschijnlijk vastsgebonden of van achter aangevallen – er zijn geen sporen van verzet gevonden. Hun lichamen zijn daarop in stukken gesneden en in zakken gedaan, en kilometers verderop in de boomgaard begraven.

Dronken op bed

Valentin I., één van de Roemenen, heeft tijdens de rechtszaak al bekend dat hij zowel Visser als Severein heeft doodgeslagen. Het Spaanse OM heeft 34 jaar celstraf tegen hem en C. geëist.

De andere Roemeen, Constantin S., stelde dat hij niet aan de moord heeft meegewerkt. Hij zou dronken op bed hebben gelegen. Volgens de jury heeft hij inderdaad niet aan de moord meegewerkt, maar heeft hij wel geholpen met het in stukken snijden van de lichamen, en het begraven van de lichamen. Tegen hem is vijf maanden cel geëist. Omdat hij al veel langer in voorarrest zit, is hij direct vrijgelaten.

Ook de eigenaar van de boomgaard was verdachte in de zaak. De jury stelt dat hij niet wist dat de lichamen op zijn terrein begraven zouden worden, en is dus niet schuldig bevonden.

De rechtbank bepaalt de komende dagen welke straf de daders krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jury: verdachten schuldig aan moord op Ingrid Visser
Sluiten