Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 okt 2016 / 20:42 uur

Jongeren willen misdaden alleen via app melden

Bellen met 112 of het algemene politienummer 0900-8844 is achterhaald. Tenminste als het aan jongeren licht. De nieuwe generatie zou graag zien dat er een app komt om misdrijven of verdachte situaties te melden bij de politie.

Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna vijfhonderd leerlingen van scholengemeenschap Het Streek in Ede, waar zowel vmbo, havo als vwo wordt gedoceerd. Het maakt onderdeel uit van het daar gehouden project Hero of Zero.

Politie is nog niet zover

Projectleider Thijs Wagenaar erkent dat de politie goed gebruik moet maken van sociale media. „Maar de politie krijgt het nog niet georganiseerd dat direct op een appje gereageerd wordt bij spoedgevallen. Daar gaat het echter wel naar toe”, zo vertelt hij in gesprek met de Gelderlander. De politie West-Brabant/Zeeland deed eerder dit jaar een proef waarbij spoedgevallen gemeld konden worden via een app, de resultaten van die proef zijn echter nog niet bekend gemaakt.

Andersom werkt de politie wel al langere tijd met berichten richting bewoners in de betreffende plaats. Natuurlijk is er het overbekende Amber-alert bij vermissing. Sinds een paar jaar stuurt de app van de politie je ook pushberichten bij misdrijven, branden en ongevallen bij jou in de buurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Jongeren willen misdaden alleen via app melden
Sluiten