Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 2 okt 2016 / 16:16 uur

Mogelijke seriemoordenaar in Japans ziekenhuis

De politie in Japan doet onderzoek naar een mogelijke seriemoordenaar in Yokohama die ervan wordt verdacht 48 patiënten te hebben vergiftigd.

De zaak kwam aan het licht na de dood van twee bejaarde patiënten. Uit de autopsie bleek dat beiden waren vergiftigd met een desinfecterend middel in ziekenhuis Oguchi. Onderzoekers vonden daarop nog eens tien ongebruikte infuuszakken met kleine gaten erin. Dit kan er op duiden dat iemand vloeistof in de zakken probeerde te spuiten. De politie vermoedt dat de moordenaar een medewerker is met medische kennis.

Meer slachtoffers

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de dood van 46 andere patiënten die op dezelfde verdieping als de vergiftigde patiënten lagen. Er is echter een grote kans dat de oorzaak van overlijden niet boven tafel komt, omdat de meeste lichamen al gecremeerd zijn.

Het ziekenhuis geeft aan dat zij het hoge aantal sterftegevallen niet had opgemerkt. "We zien veel mensen op natuurlijke wijze sterven in het ziekenhuis, maar hadden wel de impressie dat het aantal een beetje steeg."

De krant The Japan Times meldt dat in augustus een medewerker van het ziekenhuis last had van blaren op haar lippen nadat zij een drankje had genuttigd waar mogelijk bleek in zat. Het is onbekend of de incidenten gerelateerd zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijke seriemoordenaar in Japans ziekenhuis
Sluiten