Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 2 okt 2016 / 10:50 uur

Italiaanse ouders eisen apart toilet voor migranten

Een particuliere school in Cagliari, Sardinië is in opspraak, omdat twee migrantkinderen op de school verplicht naar een speciaal toilet moesten waar de andere kinderen niet op gingen, omdat werd gevreesd dat de twee kinderen ziektes hadden. Dit meldt de Italiaanse krant La Stampa.

De school zwichtte door de druk die ouders op het bestuur uitoefende. Een aantal ouders dreigden dat ze hun kinderen van de school zouden halen als het aparte toilet er niet zou komen. De twee migrantkinderen, uit Egypte en Ethiopië, waren 9 en 11 jaar oud en zijn afgelopen zomer uit de Middellandse Zee gered.

Opheffing

Hoewel de school nog probeerde om de ouders op andere gedachten te brengen door met officiële medische verklaringen te komen waaruit bleek dat de twee kinderen gezond waren, kwam het toilet er uiteindelijk toch.

Na een tijdje besloot de rooms-katholieke school echter om het toilet, ondanks boze reacties van ouders, op te heffen. „Die kinderen hebben al zo veel verschrikkelijks meegemaakt. Ze moeten zich welkom voelen”, aldus een medewerker van de school tegen La Stampa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Italiaanse ouders eisen apart toilet voor migranten
Sluiten