Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 okt 2016 / 21:00 uur

Italiaanse kustwacht haalt bijna 6000 mensen uit zee

De Italiaanse kustwacht heeft vandaag bijna 6000 mensen uit zee gered. De mensen waren op veertig overvolle boten onderweg naar Europa en werden op 55 kilometer voor de kust van Libië gevonden. Negen van hen hebben de reis niet overleefd.

De kustwacht meldt dat er op één rubberboot 725 migranten zaten. Er werden ook mensen van 31 andere rubberboten, vijf ‘normale’ boten en twee vlotten gered. De Italianen moesten zeker twintig keer heen en weer varen om alle 5650 mensen naar het vasteland te brengen. Een zwangere vrouw en een kind zijn naar een ziekenhuis op Siciliaanse eiland Lampedusa gebracht.

De zoekactie is nog niet ten einde. Er patrouilleren nog drie schepen van de kustwacht en marine in het gebied. Ook particulieren zochten met hun boten mee voor het donker werd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Italiaanse kustwacht haalt bijna 6000 mensen uit zee
Sluiten