Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 11 okt 2016 / 06:45 uur

Identiteitsbewijs vanaf november in de brievenbus

Heerlijk nieuws: binnenkort hoef je niet meer uren bij het gemeentehuis in de rij te staan om je paspoort of ID-kaart op te halen. Vanaf november is het namelijk mogelijk om je identiteitsbewijs na aanvraag thuis te laten sturen.

Ook op je werk kun je het identiteitsbewijs laten opsturen. Het is een maatregel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken, die het makkelijker moet maken voor burgers om een geldig identiteitsbewijs te hebben. Gratis wordt het niet: de kosten voor het laten verzenden van je identiteitsbewijs worden doorberekend aan de ontvanger. Het enige wat je als ontvanger dan nog hoeft te doen, is het paspoort of de ID-kaart van tevoren wel even persoonlijk aanvragen bij een loket van het gemeentehuis.

Reisdocument verloren

Plasterk gooit er nog een handige maatregel omtrent legitimatie tegenaan: als je je reisdocument verloren bent, hoef je ook niet meer verplicht naar het gemeentehuis. De vermissing van een identiteitskaart kan vanaf nu gemeld worden via het internet. De maatregel is ingelast, zodat de gemeente het identiteitsbewijs op het moment van verlies sneller ongeldig kan verklaren, zodat anderen het niet kunnen gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Identiteitsbewijs vanaf november in de brievenbus
Sluiten