Puck Roest
Puck Roest Nieuws 11 okt 2016 / 08:20 uur

Hond wordt na drie jaar bevrijd uit holte in muur

Drie jaar lang zat het arme beestje vast tussen twee muren naast een kelder in Siberië. De hond werd onlangs eindelijk bevrijd uit de benarde situatie en maakt het goed.

De bastaardhond werd in het gat in de muur gestopt toen hij nog een puppy was en durfde er vervolgens niet meer uit. Een tijd later was hij te groot geworden om er zelf uit te kruipen.

Een bejaard stel uit het Russische plaatsje Chabarovsk gaf het arme dier elke dag te eten. In de winter daalde temperatuur in de kelder tot zeker 30 graden onder nul. De hond jammerde en huilde dan de hele nacht van de kou.

Bewoners hadden eerder al de hulpdiensten gebeld maar zij weigerden het beestje te bevrijden. De eigenaar van het appartementencomplex wist ook niet wie er verantwoordelijk was voor de redding van de hond. „Bewoners hebben jarenlang geprobeerd de puppy te bevrijden maar ze was te bang en zat te diep vast”, meldt een lokaal medium.

Vrijheid

Dierenactivist Darya Stepantsova stapte uiteindelijk naar de media om aandacht te vragen voor het dier. Er werd een gat in de muur gemaakt, maar het lukte de hond niet om er zelf uit te kruipen. De 27-jarige Stepantsova twijfelde geen moment en kroop in het gat. Hij wist het beestje uiteindelijk te bevrijden. De hond kreeg na de reddingsactie de toepasselijke naam Volya, wat vrijheid betekent, schrijft The Siberian Times.

Volya maakt het goed maar moet nog heel erg wennen aan het licht en is bang voor mensen. Hopelijk wordt er snel een nieuw thuis voor het beestje gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond wordt na drie jaar bevrijd uit holte in muur
Sluiten