Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 8 okt 2016

Groningse student vermist, zoektocht levert niets op

De 18-jarige Groningse student Wytze Pennink is vermist. De politie is een burgernetactie gestart nadat hij vrijdagochtend niet thuiskwam, en 24 uur later nog altijd spoorloos was.

De vrienden van Wytze vertellen tegen RTV Noord dat zij vrijdagnacht met driehonderd man de hele binnenstad hebben uitgekamd. „Het leverde wel een paar tips op, maar nog niks constructiefs”, aldus Pieter Croll, de huisgenoot van Wytze.

„Het gebeurt wel vaker dat één van ons pas om 12 uur ‘s middags thuiskomt", aldus de huisgenoot. „Maar vrijdag in de loop van de middag gingen bij ons de alarmbellen af. Toen hebben we stappen ondernomen."

Opvallende kleding

Wytze had donderdagavond een themafeestje. Hij had daarom opvallende kleren aan: hij droeg een blauw hawaïshirt met bloemen, een korte grijze broek en daaronder een rode legging. Op camerabeelden van het VVV-kantoor is hij vrijdagochtend rond half zes nog te zien. Daarna is niets meer van hem vernomen.

De vrienden van Wytze hebben een oproep op Facebook gedaan om uit te kijken naar de student. Ook zijn vrijdagnacht foto’s en flyers verspreid in de stad.

Beste mensen, Gisterenavond (avond van 6 oktober) is Wytze Penninck uit gegaan in Groningen. Hij is voor het laatst…

Gepostet von Pieter Croll am Freitag, 7. Oktober 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Groningse student vermist, zoektocht levert niets op
Sluiten