Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 3 okt 2016 / 12:17 uur

‘Groningen leukste studentenstad’: dit is de top 20

Eindelijk weer eens goed nieuws voor studenten in Groningen: het is volgens onderzoek van weekblad Elsevier de leukste studentenstad van Nederland. Groningen viel de laatste weken van het ene in het andere schandaal rond studentenvereniging Vindicat Atque Polit.

Bij de vereniging zou een zogenaamde ‘bangalijst’ rondgaan, waarop studentes worden beoordeeld op hun capaciteiten in bed. Ook werd tijdens de kennismakingsweek een feut in coma geslagen en bleek Vindicat aspirant-leden verregaande contracten voor te leggen.

Hoog percentage

Uit het onderzoek van Elsevier blijkt dat je- zolang je maar geen lid wordt van Vindicat – je in Groningen prima kunt vermaken als student. Het blad bekeek uitgaansgelegenheden, culturele hotspots en hoeveel studenten er in de stad wonen.

Groningen heeft het hoogste percentage studenten van Nederland, wat erop wijst dat er veel voorzieningen voor studenten zijn. Ook zijn de studenten daar het meest tevreden over horeca (4,6 van de 5 sterren) en culturele hotspots (4,5 uit 5). Een kamer huren in Groningen is bovendien vrij goedkoop: gemiddeld 353 euro, tegenover 370 in Utrecht, 379 in Leiden of 455 in Amsterdam.

Utrecht en Nijmegen

Runner-up is Nijmegen, waar de studenten ook zeer tevreden zijn over de kroegen en culturele hotspots. Utrecht staat op 3.

De top 20:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Groningen leukste studentenstad’: dit is de top 20
Sluiten