Metro
Metro Nieuws 6 okt 2016 / 11:31 uur

Glazen Huis staat volgend jaar in Apeldoorn

Het Glazen Huis van radiozender 3FM staat volgend jaar in Apeldoorn. Dj Michiel Veenstra maakte het nieuws donderdag bekend door te bellen met burgemeester John Berends. Die reageerde erg enthousiast.

Het is de eerste keer dat 3FM de Serious Request-actie in een stad in Gelderland organiseert. „Ik voel me echt vereerd dat de keuze op Apeldoorn is gevallen. We willen er echt voor gaan”, aldus een blije burgemeester.

Radio voor het goede doel

Het is inmiddels traditie geworden dat de radiozender in de week voor kerst, van 18 tot 24 december, geld inzamelt voor een zogenaamde ‘vergeten ramp’. Drie dj’s van 3FM sluiten zich op in het Glazen Huis en maken daar 24 uur per dag radio zonder te eten.

De komende editie van Serious Request vindt plaats in Breda. Bij deze editie wordt geld opgehaald voor kinderen tot 5 jaar die het slachtoffer zijn van een longontsteking. Jaarlijks overlijden er 900.000 kinderen aan deze aandoening.

Vorig jaar werd ruim 8,4 miljoen euro opgehaald voor jongeren in conflictgebieden. Toen stond het Glazen Huis in Heerlen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glazen Huis staat volgend jaar in Apeldoorn
Sluiten