Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 7 okt 2016 / 10:18 uur

Gevonden wrakstuk op Mauritius van verdwenen MH370

Het wrakstuk dat begin dit jaar gevonden werd op Mauritius is inderdaad van vlucht MH370. Het Australische onderzoeksteam dat het stuk onderzocht, heeft dit definitief vastgesteld. Dat meldde Darren Chester, de minister van infrastructuur en transport in Australië.

De vlucht van Malaysia Airlines, van Kuala Lumpur naar Peking met 239 inzittenden, verdween ruim 2,5 jaar geleden van de radar. Uit satellietbeelden kon al snel worden opgemaakt dat het toestel op een gegeven moment in omgekeerd en daarna nog urenlang boven de Indische Oceaan heeft gevlogen.

Derde onderdeel

Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wat er precies met het toestel is gebeurd. Het brokstuk op Mauritius is ook pas het derde deel van het toestel dat is teruggevonden. Het gaat dit keer om delen van de linkervleugel het vliegtuig.

Volgens Chester bevestigt deze vondst dat het zoeken in de Indische Oceaan de juiste keuze is. Een paar maanden geleden werd aangekondigd dat als er geen grote vooruitgang geboekt zou worden tijdens de zoektocht, er vanaf juni 2017 niet langer gezocht wordt naar delen van het toestel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevonden wrakstuk op Mauritius van verdwenen MH370
Sluiten