Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 22 okt 2016 / 19:58 uur

Geen treinen naar Rotterdam Stadion met klassieker

Supporters die zondag met de trein naar het stadion wilden gaan, moeten de reis goed plannen met de reisadviezen van de Nederlandse Spoorwegen. Er zijn namelijk werkzaamheden aan het spoor tussen Dordrecht en Rotterdam centraal, waardoor er geen treinen stoppen op station Rotterdam Stadion.

Dat is vrij onhandig, aangezien die dag de klassieker Feyenoord – Ajax wordt gespeeld. Deze trekt vanzelfsprekend veel bezoekers, maar de NS kan zondag geen extra pendeltreinen inzetten van en naar het station naast De Kuip, schrijft fr12.nl. De supporters moeten rekening houden met een vertraging van een half uur tot een uur.

Andere mogelijkheden

Uiteraard zijn er wel andere mogelijkheden om met het openbaar vervoer bij het stadion te komen. Zo rijden er per uur vier treinen tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid, vanaf dat laatst genoemde station is het nog een kwartier lopen naar De Kuip.

Vanaf Rotterdam Centraal kun je ook trams pakken naar het stadion, deze rijden wel gewoon. Tram 23 en 12 brengen je naar de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Feyenoord-supporters kunnen van drie uur voor en tot drie uur na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET, schrijft de voetbalsite. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Vanuit het zuiden

Supporters uit zuidelijke delen van het land kunnen met snelbussen komen, die tussen Zwijndrecht en Rotterdam Centraal rijden. Vanaf Rotterdam Centraal kun je dan weer overstappen op tram 23 of 12, of de trein naar Rotterdam Zuid nemen en nog een stukje de zenuwen eruit wandelen.

Verder wordt er gewaarschuwd om op tijd naar De Kuip te komen, omdat het enorm druk zal worden. Een uitverkochte klassieker in combinatie met werkzaamheden van de NS, zal ervoor zorgen dat het druk is op de wegen rondom het stadion. Bezoekers mogen om 13:00 het stadion in, de wedstrijd tegen Ajax begint om 14:30.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen treinen naar Rotterdam Stadion met klassieker
Sluiten