Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 6 okt 2016 / 18:20 uur

Fernando Ricksen geweigerd door KLM

Oud-voetballer Fernando Ricksen, die lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS, is donderdag geweigerd op een vlucht van KLM van Valencia naar Amsterdam. Volgens biograaf Vincent de vries werd Ricksen geweigerd omdat hij zijn riem niet zelfstandig los zou kunnen maken.

„Fernando is boos en snapt niets van de hele situatie. Hij is een trouwe klant van KLM en heeft de afgelopen weken ook genoeg in het vliegtuig gezeten”, aldus de Vries tegenover De Gelderlander.

Ricksen heeft een huis in Valencia en wilde donderdag terug naar Amsterdam vliegen. Vrijdag zou hij dan, samen met zijn biograaf, naar Glasgow vliegen voor een benefietwedstrijd met zijn oude teamgenoten van Glasgow Rangers. „Hij belde mij boos en verdrietig op. Fernando zou zelfstandig naar Amsterdam vliegen, waar ik hem op zou halen. Morgen zou ik met hem door naar Glasgow vliegen. Hopelijk mag hij morgen wel het vliegtuig in en redden we het alsnog”, aldus Vincent de Vries.

Vliegen

Het is niet zo dat de zieke oud-voetballer nooit vliegt, zegt zijn biograaf. „Fernando heeft de afgelopen maand drie keer in het vliegtuig gezeten, dus het is gek dat het nu opeens een probleem is. Zijn situatie is eigenlijk al maanden hetzelfde.”

Via Twitter heeft KLM laten weten de zaak uit te zullen zoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fernando Ricksen geweigerd door KLM
Sluiten