Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 okt 2016 / 13:57 uur

Familiedrama: Vader vergast zichzelf en familie

In de Australische stad Sydney is men in de ban van een groot familiedrama. Vader Fernando Manrique (44 jaar) vermoordde zichzelf, zijn vrouw (43), zijn twee kinderen (11 en 10) en hond door van zijn huis een grote gaskamer te maken, zo schrijft the Daily Telegraph.

Manrique was een hoge pief in de technologiesector. Voor zijn werk vloog hij de hele wereld over, maar als hij thuis was besteedde hij veel aandacht aan zijn kinderen. Volgens buren zaten ze vaak urenlang te praten in het park.

Klussen op het dak

Afgelopen weekend zagen buren hem echter niet in het park met zijn kinderen, maar urenlang op het dak, waar hij aan het klussen was. Naar nu blijkt, legde hij toen een pijpenstelsel aan, waarmee hij een giftig gas door het hele huis kon pompen. Onderzoekers zijn nog bezig met te analyseren om welk gas het precies gaat en wat de precieze doodsoorzaak is geweest.

Een paar belletjes naar Colombia, waar de familie Manrique oorspronkelijk vandaan komt, leren dat de situatie niet zo rooskleurig meer was als het voor de buitenstaander leek. Fernando en zijn vrouw stonden namelijk op het punt om te gaan scheiden. Bovendien hadden ze het allebei zeer zwaar met het feit dat hun dochter en zoon beiden zwaar autistisch waren.

„Een uitgebreide, uitgekiende en goed geplande operatie”, zo noemt de politie de vergassing. Overigens durven de autoriteiten niet met zekerheid te stellen dat de vader alleen handelde. Het zou kunnen dat hij een moord-zelfmoordpact sloot met zijn vrouw. Of die waarheid ooit aan het licht komt, waagt de politie te betwijfelen.

Extreem voorzichtig

Volgens een buurvrouw van de familie was de moeder extreem voorzichtig met haar kinderen. „Ze leidde eerste de een naar de auto, sloot de deur en ging dan terug naar het huis om de andere op te halen. Ze nam de zorg op zich, maar ze zag er nooit echt blij uit. Als ik eraan terugdenk, zag ze er soms uit alsof ze er echt onder leed. Alsof ze pijn had. Mogelijk voelde ze zich al heel lang zo.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familiedrama: Vader vergast zichzelf en familie
Sluiten