Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Facebook moet opheldering geven over beleid’

De iconische foto van de Viëtnamoorlog werd verwijderd, een advertentie van de Brandwondenstichting werd (aanvankelijk) niet toegelaten. Facebook komt de laatste tijd vaak in het nieuws wat betreft onduidelijke richtlijnen voor wat wel en niet geoorloofd is om te plaatsen. Organisaties vragen het sociale medium daarom nu om duidelijkheid.

Politiegeweld

In een open brief gericht aan Mark Zuckerberg uiten zeventig organisaties en actiecomités in de Verenigde Staten hun ongenoegen. Het gaat hen onder andere ook om de verwijderde filmpjes van politiegeweld en dat de accounts van Palestijnse journalisten zijn opgeschort. Maar de beweegredenen vinden ze maar vaag.

„Als de kwetsbaarste groepen van de samenleving zich tot uw platform richten om hun ervaringen met ongerechtigheid te delen, heeft Facebook de morele verplichting om hun uiting te beschermen”, zo staat in de brief.

Vijf mensen

Volgens het persbureau Reuters zijn er vijf mensen binnen Facebook die de ‘redactionele keuzes’ van het bedrijf maken. In zijn programma Zondag Met Lubach probeerde Arjen Lubach onlangs ook al contact te leggen met Facebook en te vragen wie er verantwoordelijk is voor het beleid. Hieronder zie je dat dat niet makkelijk ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Facebook moet opheldering geven over beleid’
Sluiten