Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 okt 2016 / 07:50 uur

Extra geld vrij voor betere bereikbaarheid steden

De grote steden moeten beter bereikbaar worden en daar trekt het kabinet honderden miljoenen euro’s voor uit. De regio’s Amsterdam en Rotterdam-Den Haag krijgen allebei 200 miljoen euro extra om ervoor te zorgen dat de doorstroming op de wegen verbetert. Daarnaast is er 200 miljoen euro extra uitgetrokken voor de route tussen de Rotterdamse haven en Duitsland via Oost-Nederland. Dat meldt De Telegraaf.

De extra miljoenen zullen niet alleen worden uitgegeven in de Randstad. Zo krijgt Zeeland 5 miljoen voor de Sloeweg (N62) en komt er geld vrij voor een betere doorstroming op de A67 tussen Eindhoven en Venlo.

Waar worden miljoenen aan uitgegeven?

Waar die miljoenen precies voor gebruikt gaan worden is nog niet bekend. De komende tijd zal minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) met de regio’s om de tafel gaan zitten om te kijken wat er precies moet gebeuren. Zo is het mogelijk dat bestaande wegen worden uitgebreid, maar kunnen ook kleine maatregelen worden genomen.

Verder wordt er nog eens honderd miljoen uitgegeven aan andere projecten. Zo wordt er vijftig miljoen vrijgemaakt om de A4 ter hoogte van Leiden te verbreden, waar bijna dagelijks ongelukken plaatsvinden. Ook komt er dertig miljoen euro beschikbaar voor verkeersveiligheid op snelwegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Extra geld vrij voor betere bereikbaarheid steden
Sluiten