Metro
Metro Nieuws 25 okt 2016 / 14:44 uur

‘Eenzaamste ijsbeer’ krijgt mogelijk nieuw thuis

IJsbeer Pizza staat bekend als de eenzaamste ijsbeer ter wereld. Hij verblijft al jaren helemaal alleen in een glazen kooi in een winkelcentrum in het Chinese Kanton.

Het dier is dan ook doodongelukkig en vertoont zelfs depressieverschijnselen. Dierenactivisten van over de hele wereld doen dan ook al lange tijd hun best om Pizza te verplaatsen naar een nieuw verblijf.

Zo werden er verschillende petities in het leven geroepen om Pizza te redden. Er lijkt nu eindelijk verandering te komen in zijn situatie. In totaal zijn er bijna 1 miljoen handtekeningen verzameld om ervoor te zorgen dat Pizza een nieuw thuis krijgt.

Open brief

Hoewel de eigenaar van het dierenpark in het winkelcentrum al jaren beweert dat ze verbeteringen aan zouden brengen, is dat niet gebeurd. Chinese dierenrechtenorganisaties hebben daarom dinsdag een open brief aan de eigenaar gestuurd, dus hopelijk verandert er snel iets.

Naast ijsbeer Pizza leven ook belugawalvissen, walruskalveren, poolvossen en een wolf in het overdekte park.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Eenzaamste ijsbeer’ krijgt mogelijk nieuw thuis
Sluiten