Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 14 okt 2016 / 08:40 uur

Drama: moeder ziet baby in liftschacht vallen

Bij een dramatische gebeurtenis in New York is een baby van 6 weken oud om het leven gekomen. Toen haar moeder in een appartementencomplex de deur van de lift open zag gaan, duwde ze de kinderwagen de lift in, maar de cabine was er niet. Dat meldt The New York Times.

Geen lift

Volgens de politie verliet de 21-jarige moeder Haifa Ali het appartementencomplex donderdagochtend rond 10.30 uur. Ze had haar 6 weken oude baby Areej bij zich, die in een kinderwagen lag. Ali drukte op de knop van de lift en wachtte tot deze op de 23e verdieping arriveerde. De deuren gingen open, maar toen Ali de kinderwagen naar voren duwde, bleek de cabine er niet te zijn.

De 6 weken oude baby viel daarop acht verdiepingen naar beneden. De lift bleek buiten werking te zijn en stond stil op de vijftiende verdieping. Toen agenten op de plek des onheils arriveerden, troffen ze Areej buiten bewustzijn aan in de liftschacht. De baby werd nog wel overgebracht naar het Coney Island Hospital, maar werd kort na aankomst doodverklaard.

Probleemverhaal

Volgens bewoners van het appartementencomplex moest het een keer fout gaan: „Dit is geen bizar ongeluk. De liften hebben altijd problemen. En zo gaat het al zo’n 25 jaar”, aldus Mike, die op de 21e verdieping van het complex woont. Hij vertelde tegenover The New York Times dat in 1991 een van zijn vrienden, Chandler Johnson, ook overleed na een val in de liftschacht: „Het zat erin dat dit nog eens zou gebeuren.”

Volgens ambtenaren is de bewuste lift in januari nog grondig geïnspecteerd en in augustus nog eens getest. Bij de laatste test werkte de lifttelefoon dan wel niet, maar de lift zelf was volgens hen veilig. De lift is voorlopig helemaal buiten gebruik en zal grondig worden onderzocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drama: moeder ziet baby in liftschacht vallen
Sluiten