Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 5 okt 2016 / 14:32 uur

Doodgeschoten kind (6) krijgt superheldenbegrafenis

Een kerk vol met Power Rangers, Ninja Turtles, Batmans en andere superhelden. Op die manier bewezen familie en vrienden van de 6-jarige Jacob Hall hem dinsdagmiddag een laatste eer. Het jongetje kwam vorige week om het leven na een schietpartij op zijn school in de Amerikaanse staat South Carolina.

De familie van het jongetje riep iedereen via de hashtag Catboy, de bijnaam van Jacob, op om in een superheldenkostuum naar het afscheid te komen. Jacob was namelijk groot bewonderaar van superhelden. Het jongetje was er volgens zijn moeder zelfs van overtuigd dat hij zelf een superheld was.

„Op een dag vertelde hij mij en zijn vader dat hij een geheim had. Hij zei dat hij ‘cat boy’ heette en er ’s nachts op uittrok om de stad van onheil te redden”, aldus moeder Renea Hall. Daarnaast wilde ze volgens CNN niet dat de vele aanwezige kinderen angstig zouden worden van de begrafenis. „Ik wil geen pakken en stropdassen”, zei ze.

Zo gezegd, zo gedaan. Niet alleen familie en vrienden kwamen in een superheldenoutfit aanzetten. Ook het politiekorps bewees Jacob in speciale pakken een laatste eer.

Jacob raakte vorige week zwaargewond bij de schietpartij op de Townville Elementary School. De kogels raakten een slagader in zijn been. Afgelopen zaterdag overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Dader 14 jaar oud

De schutter is een 14-jarige jongen. Hij schoot eerst zijn vader dood en reed daarna in een pick-uptruck naar de school. Daar opende hij het vuur op het schoolplein en raakte twee kinderen, waaronder Jacob, en een lerares. Nog voor de politie arriveerde, werd de jongen overmeesterd door een lid van de vrijwillige brandweer.

De dader, van wie de naam niet bekend is gemaakt omdat hij minderjarig is, is aangeklaagd voor moord en meervoudige poging tot moord. Zijn motief is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doodgeschoten kind (6) krijgt superheldenbegrafenis
Sluiten