Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 10 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Dierenactivist wenst kankerpatiënt dood op Twitter

Een Spaanse dierenbeschermer heeft in Spanje voor grote opschudding gezorgd door via Twitter een ernstig zieke jongen aan te vallen. Het jochie heeft namelijk een voorliefde voor het traditionele stierengevecht. „Laat hem maar doodgaan, en wel zo snel mogelijk”, schreef de vrouw.

De vrouw schreef dit in een reactie op de droom van de 8-jarige Adrian, die aan Ewing-sarcoom (botkanker) lijdt. Hij mocht voor de Spaanse versie van stichting opkikker zijn droom vertellen. En dat was torero worden en in de arena’s van Spanje optreden.

Onschuldige dieren

Om hem een plezier te doen, hebben enkele grote voorbeelden de knul een paar dagen geleden in Valencia na afloop van een stierengevecht op hun schouders het stadion rondgedragen. Nadat beelden daarvan online waren gezet, reageerde de activist onder een pseudoniem woedend. „Een ziek kind dat gezond zou willen worden om onschuldige en gezonde dieren te doden, die ook alleen maar willen leven – Adrian, sterf maar!”

De krant El Mundo schreef maandag in een commentaar dat „sommige tweets nog meer braakneigingen opwekken dan chemotherapie in het lichaam van Adrian.” De stichting Toro de Lidia (Vechtstier) kondigde aan de schrijver van het twitterbericht op te zullen sporen en voor de rechter te slepen. De desbetreffende tweets van de vrouw zijn niet teruggevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dierenactivist wenst kankerpatiënt dood op Twitter
Sluiten