Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 28 okt 2016

Denen spotten met Donald Trump via busreclame

Ook in Denemarken zien ze Donald Trump als nieuwe Amerikaanse president niet echt zitten. De Amerikaanse verkiezingen komen steeds dichterbij en nu rijdt er in Kopenhagen een bus rond waarop nogal wordt gespot met de Republikein. Op de zijkant van de bus, net boven de achterwielen, staat een grote afbeelding van een deel van het gezicht van Donald Trump. De wieldoppen zijn vervangen door twee velgen die lijken op ogen en constant draaien als de bus aan het rijden is.

De campagne is vooral als grap bedoeld en een initiatief van de linkse partij Socialistisk Folkeparti, maar partijleider Pia Olsen Dyhr noemt het idee dat Trump president kan noemen beangstigend. Ze hoopt dat de Amerikanen in Denemarken aan het denken worden gezet. Naast ‘Trump’ staat de oproep ‘Americans Abroad: Vote’ (Amerikanen in het Buitenland, breng uw stem uit!). „Het uitbrengen van je stem kan belangrijke consequenties hebben”, zegt de partijleider aan het Deense The Local.

https://twitter.com/MadsAlbers/status/791352041826291714

De Deens-Amerikaanse producer Noah Rosanes maakte eerder deze week samen met een groep Deense muzikanten en grafisch ontwerpers al de video: ‘Stop the Trumpet’, met dezelfde boodschap: stem niet op Trump.

Uit een poll van dit voorjaar blijkt dat slechts 4 procent van de Denen op Trump zou stemmen als zij mochten deelnemen aan de verkiezingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Denen spotten met Donald Trump via busreclame
Sluiten