Metro
Metro Nieuws 15 okt 2016 / 14:37 uur

Deel gevangenis dicht door tekort aan personeel

De nieuw opgedoken horrorclowns gaan in ieder geval niet in de gevangenis in Zoetermeer belanden, want veel gevangenen die daar al zitten, moeten weg. De Penitentiaire Inrichting (PI) Zoetermeer kampt met een serieus tekort aan personeel, waardoor een deel van de gevangenis sluit.

Een aantal gevangen gaat daardoor in december naar een andere gevangenis. Een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt zaterdag berichtgeving van Omroep West. Volgens deze omroep gaat het om enkele tientallen gevangenen.

Niet verantwoordelijk

Zoetermeer vormt samen met de locatie Scheveningen de Penitentiaire Inrichting (PI) Haaglanden. Er is te weinig personeel om het werk op verantwoorde wijze uit te voeren binnen de gevangenissen in Haaglanden. Het werk binnen de gevangenis is natuurlijk niet een alledaags baantje, maar er staan steeds meer vacatures open.

Het personeel is al geïnformeerd over de veranderingen. Waar de gedetineerden naar toe gaan, is niet bekend. Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer uit tegenover Omroep West zijn teleurstelling. „Maar het belangrijkste is dat de werkgelegenheid blijft.”

Concentreren van leegstand

De Dienst Justitiële Inrichtingen denkt dat in de toekomst nog meer Nederlandse gevangenissen leeg komen te staan. Er gaan geen complexen dicht, maar één van de nieuwe maatregelen is het ‘concentreren van leegstand’, onder andere op afdelingen waar een tekort is aan personeel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deel gevangenis dicht door tekort aan personeel
Sluiten