Puck Roest
Puck Roest Nieuws 25 okt 2016 / 07:00 uur

Dashcam filmt ongeluk veroorzaakt door mobieltje

Even snel op je mobiele telefoon kijken terwijl je achter het stuur zit. Het lijkt zo onschuldig. Veel mensen onderschatten dan ook de gevaren. Net zoals deze Roemeense vrachtwagenchauffeur.

De 30-jarige Razvan Rusu werd onlangs veroordeeld voor acht maanden cel nadat hij een ongeluk veroorzaakte op een snelweg in Groot-Brittannië. Rusu mag tevens drie jaar geen voertuig meer besturen.

De dashcam legde vast hoe de chauffeur minutenlang naar zijn mobiele telefoon kijkt terwijl hij over de M1 vlakbij Londen rijdt. De Britse politie gaf onlangs de beelden van het incident vrij. De Roemeen zou zeker twee kilometer lang bezig zijn geweest met zijn smartphone.

Oplettende automobilist

Doordat hij afgeleid was, remde hij te laat voor een rij stilstaande auto’s waarna hij vol op hen inrijdt. De twee bestuurders van de auto’s raakten gewond, maar er vielen gelukkig geen doden.

Volgens de Britse autoriteiten reageerde één van bestuurders snel nadat hij de vrachtwagen met volle snelheid op zich af zag komen rijden. De automobilist zou hebben uitgeweken waardoor een groter ongeval werd voorkomen.

De politie hoopt dat de video mensen bewuster maakt van de gevaren. „We zagen zelden zo’n duidelijk voorbeeld van de risico’s die automobilisten nemen om hun telefoon achter het stuur te kunnen gebruiken”, aldus een woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dashcam filmt ongeluk veroorzaakt door mobieltje
Sluiten