Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 15 okt 2016 / 14:19 uur

Cursus haren vlechten voor vaders groot succes

Aan het begin van dit jaar werd het al duidelijk: vaders die niets creatiefs kunnen met de kapsels van hun dochters zijn zó 2015. Sommige vaders probeerden er zo vanaf te komen…

Maar Patrick van Hoof pakte het anders aan. Hij begon een beetje voor de grap een cursus voor papa’s die zich ’s ochtends simpelweg geen raad weten met het haar van hun kleine prinses. Prinsessen gaan de deur namelijk niet uit met slordig hangende sliertjes, die willen een mooie vlecht. Zeker nu Elsa er zo mee straalt.

De gescheiden Helmonder kwam op het idee van de cursus omdat hij zelf helemaal niets kon met de kapsels van zijn meiden. En om ze elke keer dat ze bij papa sliepen naar school te sturen met een losse haarbos, dat leek ook een beetje slonzig. Daarom regelde hij bij de plaatselijke kapsalon een cursus vlechten voor vaders.

Enorm succes

Die cursus is blijven bestaan en is in tien maanden tijd uitgegroeid tot een enorm succes. Vaders uit heel Nederland kunnen nu op de cursus en daarvoor hoeven ze niet naar Helmond. Maar liefst 75 kapsalons in heel Nederland nemen de cursus namelijk over. Keten ‘Team Kappers’ zag de lol ervan in en gaat de ‘papa-vlecht-cursussen’ nu in het hele land aanbieden.

https://www.facebook.com/1752143385052545

Ondertussen maakt Patrick zelf de mooiste kapsels bij zijn dochters: een klassieke vlecht, een vissengraatvlecht en het opsteken van het haar is allemaal geen enkel probleem. Iedere woensdagochtend laat hij zijn creativiteit vloeien op de hoofdjes van de dames. Af en toe is hij zelfs iets te enthousiast, schrijft het AD: „Een van mijn dochters zei laatst: ‘Papa, jij wil alleen nog maar vlechten, maar ik wil mijn haar gewoon in een staart.”

Goed doel

Kun je niet wachten om ook zo’n reactie te krijgen van je dochter? Vanaf volgende maand worden de cursussen bij Team Kappers gehouden. Een deel van de opbrengst gaat naar stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar, die niet thuis kunnen opgroeien. Zij leven noodgedwongen in opvanglocaties, omdat ze zijn mishandeld, verwaarloosd of verstoten. 20 November is een grote kick-off voor het evenement in NEMO.

https://www.facebook.com/superparentevenementen/posts/1695619247427411

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cursus haren vlechten voor vaders groot succes
Sluiten