Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 29 okt 2016

Big Ben ‘verdwijnt’ drie jaar voor restauratie

Het is een van ’s werelds bekendste en meest gefotografeerde gebouwen; de Big Ben in Londen. Maar wie een selfie met de toren wil maken, moet zich haasten. De klokkentoren gaat namelijk tijdelijk uit het straatbeeld verdwijnen. Zowel de toren als de klok zijn na 160 jaar dringend aan restauratie toe.

Londen moet het naar verwachting drie jaar zonder het bekende zicht én geluid van de Big Ben, die officieel de Elizabeth Tower heet, doen.

Better be quick if you want a selfie; London will soon be losing one of its most famous sights (and sounds) for a lengthy period…

Gepostet von BBC News am Freitag, 28. Oktober 2016

Het is hoog tijd voor de restauratie, zegt klokmechanicus Ian Westworth tegen de BBC. „Hij is 160 jaar oud. Als je een auto 160 jaar lang elke dag zou gebruiken, zou hij ook toe zijn aan onderhoud”, zegt hij.

De klok werkt op een bijzondere manier, vertelt Westworth in de video: „Dit zijn de slinger en de munten die de klok reguleren. Als we er een extra munt opleggen, gaat de klok in 24 uur twee vijfde van een seconde sneller tikken.”

‘Binnenkort’

Het is niet duidelijk wanneer de toren precies in steigers gehuld wordt, verschillende buitenlandse media spreken enkel van ‘binnenkort’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Big Ben ‘verdwijnt’ drie jaar voor restauratie
Sluiten