Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 14 okt 2016 / 20:20 uur

Beschuldigingen aanranding Trump stapelen zich op

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is vrijdag opnieuw door een vrouw beschuldigd van aanranding. Ex-model Kristin Anderson vertelde de Washington Post dat ze begin jaren negentig in een club in New York door Trump onder haar rok werd gegrepen.

Het voorval duurde naar haar zeggen niet langer dan dertig seconden, maar dat het Trumps hand was die onder haar rok verdween betwijfelt Anderson niet. Ze zat op een bank in een club in Manhattan toen ze opeens een hand onder haar rok voelde, die omhoog ging over haar dij en eindigde op haar geslachtsdeel. Pas nadat ze de hand had weggeduwd en de bank af was gevlucht draaide Anderson zich om en herkende ze Trump.

Zeer nonchalant

„Het was geen seksuele versierpoging”, zei Anderson. „Ik weet niet waarom hij het deed. Het was alsof hij wilde bewijzen dat hij het kon flikken, dat er niks zou gebeuren. Er was geen gesprek. We keken niet eens in elkaars richting. Het was willekeurig, zeer nonchalant van zijn kant.”

Summer Zervos, die in het verleden aan reality-show The Apprentice meedeed, zei vrijdag eveneens te zijn aangerand door Trump. De eerste keer dat Zervos Trump ontmoette werd ze ongevraagd gezoend. Toen ze op een later moment een afspraak met Trump had bij een hotel in Los Angeles om het over een baan te hebben, begon hij haar opnieuw te zoenen. Beide keren wees ze hem af.

‘Ik zoen ze gewoon’

Het Trump-kamp ontkent de beschuldiging, maar diverse verhalen stroken met de uitspraken die Trump deed in de video uit 2005 die vorige week uitkwam. Daarin leek de Republikeinse presidentskandidaat op te scheppen dat als je beroemd bent, je vrouwen kan aanranden.

„Ik zoen ze gewoon, ik wacht niet eens. Je kan ze in hun kruis grijpen, je kan alles doen”, zei Trump. Sinds de opname uitkwam hebben diverse vrouwen gezegd te zijn aangerand door Trump.

https://www.youtube.com/watch?v=rKB92ohXn20

Oude uitspraken

Maar het zijn niet alleen de beschuldigingen die Trump parten spelen. Naar aanleiding van de verhalen zijn Amerikaanse media met een hernieuwd enthousiasme in oude uitspraken van Trump gedoken. Zo dook deze week onder meer een video op waarin Trump over een jong meisje zegt: „Over tien jaar ga ik met haar uit. Kan je het je voorstellen?’”

https://www.youtube.com/watch?v=mAIi-vJZ1Rg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beschuldigingen aanranding Trump stapelen zich op
Sluiten