Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 26 okt 2016 / 13:48 uur

5 x de meest bizarre diefstallen

Bijna dagelijks lezen we over diefstallen. Fietsen worden in Nederland het vaakst gestolen, maar vaak zijn dieven ook geïnteresseerd in heel andere zaken. Zij openen de jacht soms op wel heel bizarre voorwerpen of zij nemen per ongeluk opvallende spullen mee.

1 As

Zo werd in Hengelo deze week bij een inbraak de as van de moeder van de bewoner gestolen. De dieven namen meerdere spullen mee, waaronder twee donkerrode fluwelen buideltjes. Daarin zaten plastic zakjes met as van de overledene. Er wordt nog gezocht naar de zakjes, die mogelijk te herkennen zijn aan een barcode.

2 Halloweenversiering

Nu het weer vroeg donker wordt, is de kans op inbraken groter. Afgelopen maandagnacht ging een vrouw in Breda erop uit om halloweenversiering te stelen. De bewoner van het huis waar werd ingebroken had beveiligingscamera’s hangen waarop de vrouw goed te zien is. „Gisternacht is onze halloweenversiering uit de tuin geritst in de Haagse Beemden, Breda. Kent iemand haar toevallig?”
De persoon die de beelden heeft geüpload, wil graag ‘welgemeend excuses’ ontvangen.

3 Slakken

Wijngaardslakken zijn in sommige landen een delicatesse. Reden voor twee dieven van 28 en 33 jaar om honderden dozen met een inhoud van twaalf ton wijngaardslakken te stelen uit Polen. Toen het tweetal de buit te koop zette, kwam de politie het duo op het spoor. De twee riskeren een gevangenisstraf van maximaal tien jaar.

4 Lijken

In het Duitse Hoppegarten heeft een vijftal enkele jaren geleden drie vrachtwagens gesloten. Dit waren geen gewone voertuigen, maar vrachtwagens van een bedrijf dat lijken vervoert. De dieven gingen er niet alleen met de wagens vandoor, maar namen zo ook twaalf lijken mee. De oorspronkelijke eigenaar had ze alvast in de truck gelegd zodat hij ze de volgende ochtend direct naar het crematorium kon brengen. Helaas liep dit iets anders. De kisten met daarin de lichamen werden kort erna teruggevonden in de bossen in Polen.

5 Water

Hoewel diefstal vaak niet goedgepraat kan worden, is het verhaal van Ovalle die op boevenpad ging enigszins te begrijpen. Hij sloop de achtertuin van zijn buurman in om daar uit zijn zwembad twee zakken water te stelen. Ook nam hij een Playstation 3 mee. De politie was snel ter plaatse en kon één zak water terugnemen. Ovalle verklaarde dat hij met het water aan de haal ging omdat de waterleiding in zijn huis was afgesloten omdat hij zijn rekeningen niet kon betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
5 x de meest bizarre diefstallen
Sluiten