Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 6 okt 2016 / 15:05 uur

25 pitbulls gered van hondengevechten

In Amersfoort zijn 25 pitbulls, waaronder 11 pups, in bewaring genomen die mogelijk ingezet werden voor hondengevechten. In het onderzoek hiernaar zijn tegelijkertijd twee mannen en een vrouw aangehouden.

De politie postte woensdag voor een woning in Amersfoort naar aanleiding van binnengekomen informatie over illegale hondengevechten. Zij zagen een man de woning verlaten en volgden hem naar Zeist. Daar aangekomen droeg hij een gewonde hond een huis binnen.

Verwondingen

Agenten vroegen deze 32-jarige Zeistenaar naar de hond. De man verklaarde dat het dier in het bos gebeten was. De hond was er slecht aan toe en had meerdere verwondingen. De Zeistenaar is meteen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een hondengevecht.

Organisator

In Amersfoort is dezelfde dag een 30-jarige vrouw opgepakt. Vermoed wordt dat in haar woning de hondengevechten werden georganiseerd. Een 29-jarige man uit Soest, die ook ’s middags in de Amersfoortse woning was geweest, werd ’s avonds aangehouden.

Van de, door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), in beslag genomen honden waren er drie gewond. Zij zijn naar de dierenarts gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
25 pitbulls gered van hondengevechten
Sluiten