Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 13 sep 2016 / 19:20 uur

Zoontje huilt tijdens FIFA spel; vader slaat hem

Een 21-jarige man uit het Belgische Westende zit sinds eind vorige week in de cel omdat hij zijn twee maanden oude baby zwaar mishandelde. Hij was een FIFA videospelletje aan het spelen terwijl zijn zoontje aandacht vroeg omdat het honger had. De man werd zo boos dat de baby een zware vuistslag op het hoofd gaf. Het kindje liep een 12-voudige schedelbreuk en hersenschade op.

Voorlopig gered

De moeder lag in de kamer ernaast te slapen op het moment dat de vader het jongetje aan viel. Nadat ze opstond merkte ze dat haar zoontje amper reageerde. Vervolgens snelden ze samen naar het ziekenhuis. De artsen wisten het leven van het jongetje ‘voorlopig te redden’, meldt Het Laatste Nieuws.

Ongelukje

De vader verklaarde dat het voorval een ongelukje was. Het ziekenhuis vertrouwde het niet en belde de politie. Die pakte beide ouders op en na verhoor bekende de vader. Hij is direct in de cel gezet. De man bleek zijn kind al vier maal eerder te hebben mishandeld. Alle keren loog hij tegen de moeder over de mishandelingen.

De man staat er om bekend een explosief karakter te hebben. Afgelopen voorjaar moest hij nog voorkomen vanwege zijn drugsprobleem. Zijn vriendin was toen zwanger. Hij kreeg strafvermindering omdat hij zei dat hij de zorgen voor zijn toekomstige kind op zich wilde nemen. Nu moet hij weer voorkomen in Brugge.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoontje huilt tijdens FIFA spel; vader slaat hem
Sluiten