Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 4 sep 2016 / 13:35 uur

Zonnig en warm: deze week een heerlijke nazomer

Wie uit het raam kijkt verwacht het waarschijnlijk niet meer, maar er komt een hele fijne nazomer aan. Vanaf dinsdag wordt het weer stukken beter vanwege een hogedrukgebied dat zorgt voor veel zonnestralen. Donderdag en vrijdag kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 30 graden! Maar wat is er allemaal voor leuks te doen nu bijna iedereen weer aan het werk is? Metro zet vijf nazomertips voor je op een rijtje.

Knallen op een festival

Hoewel het officiële festivalseizoen eigenlijk voorbij is, valt er deze week nog aardig wat te feesten in Nederland met het zeldzame zonnetje op je bol. Zo kun je op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september naar Into the Woods in Amersfoort, een festival met een fijn aanbod aan grote techno, deephouse en techhouse namen.

Ook Amsterdam heeft met Magneet Festival, een crowdsources festival waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt, drie dagen plezier voor je in petto op vrijdag, zaterdag en zondag. Kunst, muziek en creativiteit: je kunt het allemaal vinden op Magneet. Andere festivals? Smeerboel in Utrecht, Nazomeren in Groningen en het – gratis! – Gogbot Festival in Enschede zijn zeker de moeite waard.

Tot volgend jaar! Zet Smeerboel Festival 2016 alvast in je agenda -> http://tinyurl.com/SM-FEST16

Gepostet von Smeerboel am Mittwoch, 16. September 2015

Filmpje kijken in de open lucht

Met mooi weer is het natuurlijk hartstikke zonde om naar de bioscoop te gaan. Niet als het een buitenbioscoop is! Van 8 t/m 18 september wordt het West Beach Filmfestival (WBFF) georganiseerd bij het Bastion zwemstrand aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West. Plof neer op een kussen en geniet iedere dag vanaf 20:30 van een een goede film. Pluk de Nacht – die ook openlucht filmavonden organiseren in Amsterdam – zijn de eerste twee avonden te gast voor de programmering van het festival. En het leukste van alles: WBFF is helemaal gratis.

Cultuur

Het culturele seizoen gaat dit jaar in Rotterdam van start met de Rotterdam Uitdagen op 9, 10 en 11 september. Op vrijdag 9 september begint het culturele evenement in het Witte de Withkwartier, waar de Kunstavond XL en Kunstblock Tour te zien zijn. Op zaterdag en zondag kun je op het Schouwburgplein genieten van een mix van urban en klassiek met optredens van bijvoorbeeld Sinfonia Rotterdam, het Hiphophuis en Conny Janssen Danst, cabaret, een speciaal programma voor kinderen en schrijvers.

Lekker eten in de buitenlucht

Nederland heeft de foodtrucks omarmt en gelukkig is er ook deze week nog ergens in het land een foodtruckfestival waar je in de buitenlucht van de lekkerste hapjes kunt genieten. Van 8 t/m 11 september wordt in Den Haag het Food Truck Festival Trek georganiseerd in het Westbroekpark. Het is de derde keer dat het populaire festival in Den Haag plaatsvindt en met tientallen mobiele keukens, een flinke portie livemuziek en theater doet dit eetfestijn zeker niet onder aan bijvoorbeeld De Rollende Keukens. Eet smakelijk!

Nog meer muziek

Marco Borsato. / ANP

Geen dance, wel een gratis muziekfestival waar je een keertje geweest moet zijn: Appelpop! Het fijne muziekfestijn in Tiel heeft ook dit jaar weer een aantal hele grote namen op de agenda staan. Wat dacht je van Guus Meeuwis, Marco Borsato en De Jeugd van Tegenwoordig? Het zijn slechts een paar namen van de enorme rij artiesten die het feestje te bieden heeft. Geniet van de drie podia, de tientallen artiesten en vooral van het zonnetje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zonnig en warm: deze week een heerlijke nazomer
Sluiten