Steven Musch
Steven Musch Nieuws 21 sep 2016 / 16:40 uur

Zestig scholen Canada geëvacueerd wegens ‘dreiging’

Alle scholen op het Oost-Canadese Prins Edwardeiland, net boven Nova Scotia, zijn geëvacueerd wegens een ‘dreiging’. Dat melden lokale media, waaronder de Toronto Star.

Volgens sergeant Kevin Bailey ging het om een bomdreigement dat via een fax was binnengekomen. Na de ontruiming van de scholen werden deze onderzocht door de politie. Volgens Bailey was het echter vals alarm. „Er is niets gevonden en iedereen is in veiligheid gebracht”, zei hij tijdens een persconferentie.

In totaal zijn er rond de zestig scholen ontruimd. Niet alleen op het Prins Edwardeiland, maar er zijn ook universiteiten ontruimd op Nova Scotia en het Cape Bretoneiland. ’s Ochtends vroeg zou er in de stad Halifax op Nova Scotia een verdacht pakketje gevonden zijn. Het pakket bleek echter niet gevaarlijk te zijn. Of er een verband bestaat tussen dit voorval en de ontruiming van de scholen is niet duidelijk.

In ieder geval zijn de studenten en het personeel van de scholen naar veilige locaties gebracht met bussen. Het Prins Edwardeiland is de kleinste provincie van Canada, met 146.000 inwoners.

Reageer op artikel:
Zestig scholen Canada geëvacueerd wegens ‘dreiging’
Sluiten