Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 12 sep 2016 / 08:55 uur

Woede om ingestort koetspaard in New York

Het instorten van een 14-jarig tuigpaard in New York heeft tot geschokte reacties geleid. Het arme dier stortte vrijdag ter aarde op een drukke straat in stadsdeel Manhattan. Volgens een ooggetuige gebeurde dat nadat de bestuurder het paard, Norman genaamd, tot het uiterste dreef om zo het groene verkeerslicht nog mee te pakken. Dat meldt The New York Post.

https://twitter.com/_PoliticsNews_/status/775133420233949184

Oververmoeid of uitgegleden?

Getuige Bogdan Paul Angheluta meldt dat hij de bestuurder tegen het dier zag schreeuwen voor het in elkaar stortte. Hij zag alles gebeuren toen hij vrijdag rond 02:00 uur de nachtclub Space Ibiza uitliep.

De verzorger van het paard verklaarde dat het paard alleen maar struikelde en daardoor viel. Volgens Angheluta was echter duidelijk dat Norman oververmoeid was. Na de val zou het paard „langzaam en luid” adem hebben gehaald: „Ik weet 100 procent zeker dat de bestuurder hem dwong het groene licht mee te pakken”, verklaarde hij tegenover New York Post.

Het paard lag ruim twintig minuten op de grond. Daarna werd de kruising door een agent geblokkeerd en kwamen vijf of zes mannen om het paard omhoog te helpen.

De politie vertelde Angheluta dat er „niets was om zich zorgen” over te maken nadat de mannen het paard omhoog hadden geholpen: „Maar ik schreeuwde tegen ze. Ik was gefrustreerd en boos”, vertelt hij.

Dierenrechtenorganisatie in actie

Angeheluta is niet van plan het erbij te laten zitten en heeft foto’s van het ingestorte paard naar de dierenrechtenorganisatie NYClass gestuurd. NYClass heeft contact opgenomen met de politie, de gemeente en het ministerie van volksgezondheid en is een petitie gestart om de inzet van trekpaarden te verbannen.

Volgens Christina Hansen, woordvoerster van de vervoerindustrie in New York, is er niets aan de hand: „Hij stortte niet in elkaar, hij struikelde zelf. Hij is een beetje een kluns.” Woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid Christopher Miller liet weten dat het incident is onderzocht en paard Norman is bekeken door een dierenarts. Volgens het ministerie is Norman inderdaad uitgegleden en gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woede om ingestort koetspaard in New York
Sluiten