Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 27 sep 2016 / 18:38 uur

Wilders brengt bezoek aan onrustige wijk Maassluis

Geert Wilders was dinsdagavond te vinden in Maassluis om lastiggevallen bewoners van de Burgemeesterswijk te ontmoeten. Op Twitter liet de PVV-leider weten ‘slachtoffers van Marokkanenterreur’ te hebben bezocht. Hij bedoelt daarmee de bewoners van wie de ramen afgelopen weekend werden ingegooid door jongeren.

Het is in Maassluis, en dan vooral in de Burgemeesterswijk, al langer onrustig. Vrijdagavond werden er ook al ruiten van auto’s ingegooid, en een aantal weken geleden werd er een speeltuin vernield en werd er een ruit van een basisschool ingegooid.

De burgemeester kondigde daarop een noodbevel af, waardoor het makkelijker wordt om op te treden. De daders zouden hangjongeren met een Marokkaanse achtergrond zijn, zo stellen buurtbewoners.

Met het noodbevel zou de rust in de wijk moeten terugkeren: iedereen die niet direct naar de politie luistert, wordt zonder pardon opgepakt. Het lijkt zijn vruchten af te werpen, want sinds zondag is het rustig in de Burgemeesterswijk.

‘Exit’

Toch zijn de maatregelen volgens Wilders nog niet genoeg. „Exit met die laffe PvdA-burgemeesters in Maassluis en Zaandam”, zo schrijft hij dinsdagavond in een van zijn tweets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wilders brengt bezoek aan onrustige wijk Maassluis
Sluiten