Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 29 sep 2016 / 21:04 uur

Wifi in de lucht op meeste verre vluchten van KLM

Jaren terug leek het nog een ongelooflijke luxe, maar wifi tijdens je vlucht wordt steeds normaler. Bij Air France-KLM krijgen passagiers op de meeste lange vluchten toegang tot wifi. Dit maakte de vliegtuigmaatschappij donderdag bekend.

Dit betekent dat je dus aan boord lekker door kunt gaan met het gebruiken van WhatsApp, Facebook en dergelijke diensten. Op dit moment kunnen alleen passagiers van KLM’s Boeing 787 gebruikmaken van wifi.

Het is de bedoeling dat alle toestellen, en dat zijn er in totaal 124, van Air France-KLM van het type Boeing 777 en Airbus A330 uitgerust worden met wifiapparatuur.

Gogo

De luchtvaartmaatschappij heeft een deal gesloten met leverancier Gogo voor het mogelijk maken van de technologie. Met het systeem dat door Gogo geïnstalleerd wordt, kunnen passagiers – tegen betaling – gebruikmaken van het internet via hun eigen devices. Tevens biedt het systeem een gratis portal met reisinformatie en entertainment, weet Luchtvaartnieuws.

Passagiers van de Boeing 747 en de Airbus A340 hoeven niet te rekenen op de komst van wifi. Air France-KLM haalt deze toestellen op termijn uit de vloot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wifi in de lucht op meeste verre vluchten van KLM
Sluiten