Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 29 sep 2016 / 12:48 uur

Vrouw met hartproblemen: Ik ben uit de trein gezet

Treinvervoerder Syntus doet een intern onderzoek naar een incident waarbij een 64-jarige vrouw met ernstige hartritmeproblemen uit de trein zou zijn gezet. De machinist van de trein wordt ervan beschuldigd dat hij niet zou hebben willen wachten tot de ambulance bij de trein aankwam. Daarop besloot hij de vrouw de trein uit te zetten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het incident vond vorige maand plaats. De dag ervoor was de vrouw al in het ziekenhuis geweest vanwege hartritmestoornissen. Ze werd in de trein opnieuw onwel, ze was kortademig en kreeg opnieuw last van hartkloppingen. Haar vriendin belde daarop de hulpdiensten.

Ongeduldig

Met de meldkamer werd afgesproken op het station van Lochem. De machinist werd daarvan op de hoogte gesteld. De vrouw stelt dat de machinist niet wilde wachten op de ambulance. De vrouwen hebben hem meerdere keren gevraagd te wachten op de huldiensten, om haar voorzichtig uit de trein te kunnen halen.

De machinist is daar volgens de vrouw niet op ingegaan, en zou de vrouwen de trein uit hebben gezet. Daarna zou de trein zijn weggereden, waarna de vrouwen alleen op het perron achterbleven. Syntus zegt nu een onderzoek te zijn begonnen. „Als de feiten kloppen, dan is dit een zeer kwalijke zaak. Wij gaan dit intern onderzoeken”, aldus een woordvoerder in de krant.

Het gaat inmiddels weer goed met de vrouw. Ze heeft medicijnen gekregen en is weer aan het werk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouw met hartproblemen: Ik ben uit de trein gezet
Sluiten