Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 23 sep 2016 / 10:22 uur

Video: Alex verbreekt record en rent Dom op in 2.23

Doe het hem maar eens na: de Domtoren in Utrecht oprennen in 2 minuut en 23 seconden. Utrechter Alex Chan wist dat donderdagavond tijdens de Domtorenloop voor elkaar te krijgen en verbrak het huidige record uit 1986 met 5 seconden.

Destijds deed Jeroen Rodenburg er 2.28 minuten over. „Het is echt super,” vertelt Alex na zijn loop. „Ik dacht echt dat ik kapot ging, want ik had niet verwacht dat ik het record zou kunnen verbreken. Ik heb alles gegeven.”

Met Chan beklommen nog 60 lopers de 465 trappen van het 112 meter hoge pand. De jongste deelnemer Sem, 12 jaar, was in 2.58 minuten boven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Alex verbreekt record en rent Dom op in 2.23
Sluiten