Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 17 sep 2016 / 11:52 uur

Verstappen op circuit vergezeld door enorme hagedis

„Ehm jongens, er loopt een enorme hagedis op de baan… Ik maak geen grapje!” Het zijn de woorden die een verbaasde Max Verstappen door zijn microfoontje aan de andere racers en coaches doorgaf. En het was echt geen slimme afleidingsmanoeuvre, want er liep daadwerkelijk een enorme hagedis op het parcours in Singapore.

Het dier was flink verdwaald, want hij voelde zich duidelijk niet thuis tussen de brullende motoren. Hij rende zo snel als hij kon weer de baan af. De race werd mede door de bijzondere gast tijdelijk stilgelegd. De varaan kon het parcours ongedeerd verlaten.

Het was de laatste vrije training op het circuit in Singapore, toen Max na een kwartier ineens iets geks zag lopen. Het was het grote reptiel, een nogal opvallende verschijning voor een nuchtere Hollander.

Eerdere crash

Kort voor deze bijzondere ontdekking werd de race ook al tijdelijk stilgelegd door een crash. Pascal Wehrlein van het Manor-team schoof achterstevoren de zijwand in tijdens de laatste oefensessie voor de kwalificatie. Hij kon doorrijden, maar liet zoveel troep achter op de baan dat de rest van de racers ook even aan de kant moest voor opruimwerkzaamheden.

De brokstukken werden opgeruimd, de race ging weer verder, totdat Max deze opmerking maakte…

Verstappen liet zich echter niet van de wijs brengen, hij heeft de tweede tijd op de klokken gezet in de laatste vrije training voor de Grote Prijs van Singapore. Alleen de Mercedes van de Duitser Nico Rosberg was 0,059 seconden sneller. Max had een tijd van 1.44,411.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verstappen op circuit vergezeld door enorme hagedis
Sluiten