Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 sep 2016 / 20:55 uur

Uber wil in tien jaar mensen met drones vervoeren

Binnenkort word je niet meer opgepikt door een taxi, maar door een drone die je even door de stad verplaatst. Als het aan taxidienst Uber ligt, is dat nog voor 2030 het geval. Voor korte ritten willen ze in de toekomst met drones gaan werken.

VTOL-techniek

Uber kijkt hierbij vooral naar de ontwikkeling van de vertical take-off and landing (VTOL)-vliegtechniek, zo meldt Recode. Met deze techniek kunnen vliegtuigen verticaal opstijgen en landen. De techniek kan – tot dusver – alleen worden toegepast op vliegtuigen met meerdere rotoren.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie, DARPA, is hier op dit moment druk mee in de weer, maar Uber zelf mengt zich ook. „Op een dag onze klanten meerdere mogelijkheden te bieden om zich te verplaatsen”, dat is het doel.

Nog tien jaar wachten

Producthoofd Jeff Holden denkt de techniek binnen tien jaar in de praktijk kan worden gebracht. Het is echter nog maar de vraag of het dan direct toepasbaar is in drukbevolkte steden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Uber wil in tien jaar mensen met drones vervoeren
Sluiten