Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 25 sep 2016 / 13:40 uur

Tv-zender krijgt dreigmails na onrust in Maassluis

De regionale omroep WOS heeft twee dreigmails gekregen nadat de zender uitvoerig had bericht over onrust in Maassluis, die wordt veroorzaakt door hangjongeren. Ook is er een auto van de omroep vernield: de ruit is ingeslagen.

Dat meldt de omroep zelf. Het is al langere tijd onrustig in de Burgemeesterswijk in Maassluis. Vrijdagavond werden er ook al ruiten van auto’s ingegooid, en een aantal weken geleden werd er een speeltuin vernield en werd er een ruit van een basisschool ingegooid.

Noodbevel afgekondigd

De burgemeester kondigde daarop een noodbevel af, waardoor het makkelijker wordt om op te treden. De daders zouden een groep hangjongeren met een Marokkaanse achtergrond zijn, zo stellen buurtbewoners.

Of de vernielde auto van omroep WOS iets te maken heeft met de onrust in de buurt, is onduidelijk. Maar de zender kreeg zaterdagavond wel twee dreigmails binnen die te maken hebben met de berichtgeving over de vernielingen.

‘Jullie tijd komt nog’

„Ik hoef niet te weten dat de jongens in de Burgemeesterswijk een Marokkaanse achtergrond hebben… Marokkanen zitten in Marokko, dit zijn Nederlanders, Nederlands tuig jongeren!”, staat er in een van de brieven, schrijft Omroep West. „Maar goed, jullie Westlandse achterlijke racistische boeren zullen dat nooit begrijpen! ik hoop dat jullie gebouw in sgravenande het volgende doelwit word, kut racisten! ik zal jullie artikel delen via fb, ik heb daar veel tuig tussen zitten.”

In een andere brief staat: „doe maar stoer en laat Marokkanen maar bij het artiklel (sic) staan, stoere gangsters!! kut racisten jullie tijd komt nog wel, niet van mij hoor!! ik ben te oud, de jongens zijn de nieuwe soldaten . ..achteraf gaan jullie huillie huillie doen kut racisten, Wij zijn hier en zullen hier altijd blijven, accepteer maar, tuig"

WOS heeft aangifte gedaan van vernieling van de auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tv-zender krijgt dreigmails na onrust in Maassluis
Sluiten