Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 26 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Trouwe hond wacht jaar op baasje, wordt doodgereden

Een jaar lang wachtte viervoeter Loung op de plek waar ze haar baasjes uit het oog verloor. Haar baasjes keerden nooit terug en op de bewuste plek kwam Loung vorige week om het leven. Dat meldt Bangkok Post.

Trouw wachten

De 3-jarige viervoeter zou in 2015 van een voertuig zijn gevallen op de weg Sukhumvit, een van de belangrijke doorgaande wegen in Thailand. Vervolgens bleef de hond daar wachten tot haar eigenaars haar daar weer op zouden komen pikken. Volgens lokale bewoners stribbelde de hond tegen als mensen haar wilden verplaatsen.

Haar baasjes keerden echter nooit terug. Toch bleef Loung trouw wachten op de plek waar auto’s veelvuldig voorbij razen. Dat werd haar uiteindelijk fataal, want vorige week werd de hond dood aan de kant van de weg gevonden. Het dier was aangereden door een auto.

Begrafenis

Volgens Bangkok Post regelt een club van hondenliefhebbers uit Chanthaburi een begrafenis voor de hond, die al voor haar dood uitgroeide tot een lokale bekendheid.

Het verhaal doet denken aan dat van Hachiko, een hond die zijn baas altijd trouw kwam afhalen van het treinstation. Toen zijn baasje Hidesaburo Ueno overleed en niet meer terugkeerde, bleef Hachiko negen jaar lang trouw terugkeren naar de plek. De viervoeter overleed uiteindelijk op zijn bekende plekje bij het station.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trouwe hond wacht jaar op baasje, wordt doodgereden
Sluiten