Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 26 sep 2016

Tieners varen geleende jacht van 1,4 miljoen kapot

De 18-jarige Lucas uit België wilde samen met zijn vier vrienden genieten van de zon en de zee in Saint-Tropez, Zuid-Frankrijk. Om de dag compleet te maken, mocht Lucas de boot van zijn vader lenen. Geen lullig roeibootje, maar een jacht van een slordige 1,4 miljoen. Helaas liep hun zonnige zondag flink in het water, want de jongens lieten de luxejacht vastlopen op de klippen.

Volgens de Franse kustwacht mogen de vijf jongens, allemaal tussen de 18 en 20 jaar, van een wonder spreken dat ze er, op een paar blauwe plekken na, zonder kleerscheuren vanaf kwamen. De tieners voeren met het zeventien meterslange motorjacht veel te snel door de zee op een plek waar het water slechts zestig centimeter diep is. Terwijl de jacht een diepgang heeft van 2,70 meter. De jongens kunnen het ongeluk nog navertellen omdat de boot recht op de rotsen is gevaren en daarbij niet is gekanteld, dit meldt Het Nieuwsblad. „Nadat ze de rotsen hebben geraakt, zijn ze door de lucht gevlogen. Gelukkig voor hen kwam de boot recht op de rotsen terecht en is ze niet gekanteld. Als ze tien meter verder waren gecrasht, hadden ze het zeker niet overleefd”,’ verklaarde Pierre- Yves Barasc van de reddingsdienst.

Werk van amateurs

Het schijnt dat Lucas van zijn vader toestemming had gekregen om met zijn vrienden te gaan varen. Toch heeft hij niet de vaarkunsten van zijn vader geërfd, want volgens de kustwacht ging het om een knap staaltje amateurisme en wisten de tieners nauwelijks hoe ze een roer moesten vasthouden.

Een drone heeft de op de klippen gelopen boot gefilmd.

https://www.youtube.com/watch?v=66JAtP45Xdc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tieners varen geleende jacht van 1,4 miljoen kapot
Sluiten