Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 30 sep 2016

Student ontwaakt op wonderbaarlijke manier uit coma

De 22-jarige Sam Hemmings uit het Britse Hereford was eigenlijk door de artsen al opgegeven. Sam was tijdens een heftig verkeersongeval zwaargewond geraakt. De student belandde in een coma en net op het moment dat haar beademingsmachine werd uitgezet en haar ouders het advies kregen om afscheid te nemen, gebeurde er een wonder.

In juli van dit jaar kreeg Sam een auto-ongeluk toen ze met haar vriend onderweg naar huis was. De auto raakte van de weg en ging over de kop, meldt The Mirror. De student rechten raakte ernstig gewond aan haar hoofd, brak vier nekwervels en had drie open breuken in haar arm.

Bewegende teen

Vervolgens werd er in het ziekenhuis een operatie van zes uur uitgevoerd, waarna de student in een kunstmatige coma werd gebracht. Negentien dagen lang vertoonden haar hersenen geen enkele activiteit en Sam werd door de artsen hersendood verklaard. De artsen adviseerden om de beademingsmachine uit te zetten. Vlak voordat het apparaat werd losgekoppeld, bewoog Sam haar teen. Dit gebeurde toen een verpleger per ongeluk haar teen raakte met een ijskoud doekje. Er werd een medische test uitgevoerd en de artsen zagen toch hersenactiviteit.

Haar ouders zijn dolgelukkig. „Ze kwam letterlijk terug uit de dood. Als ze haar teen niet had bewogen, was ze hier vandaag niet meer geweest”, zegt haar moeder tegen The Mirror.

Medisch wonder

Enkele dagen na de miraculeuze ontdekking kon Sam worden losgekoppeld van de machine en op eigen kracht ademhalen. Na twee maanden werd ze uit het ziekenhuis ontslagen en mocht ze terug naar het huis van haar ouders. Ondanks dat een deel van haar hersenen is beschadigd, leert de twintiger nu weer om te lopen en praten. Volgens de doktoren gebruikt Sam een deel van haar hersenen dat normaal gesproken niet wordt gebruikt. De artsen en de politie zijn enorm verbaasd over wat Sam voor elkaar krijgt na zo’n zwaar ongeluk. „Hun mond valt open als ze zien wat Sammy weer heeft bereikt, dit is ongelofelijk als je weet wat voor ongeluk ze heeft gehad”, aldus haar moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Student ontwaakt op wonderbaarlijke manier uit coma
Sluiten